mandag den 17. september 2012

Skolerugbrød med bid i

 
 
Opskrift:

1 liter lunkent vand
50 g gær
2 spsk salt
2 spsk honning
300 g reven gulerod
100 g hørfrø
400 g skårne rugkerner
800 g groft rugmel / grahamsmel
200 g hvedemel
Æg til pensling
Græskarkerner til pynt

Opløs gæren og salt i det lune vand. Rør honning, gulerødder, hørfrø og de knækkede rugkerner i. Tilsæt det grove rugmel og rør dejen godt sammen. Dejen bliver ikke smidig og glat, men mere grov og klæg i strukturen – det er meningen. Lad dejen hæve en times tid.
Når dejen har hævet lidt, æltes hvedemelet i. Der laves en pølse, skæres ud i stykker, og bollerne formes. Lad dem gerne hæve en lille time mere.
Pensl dem med æg og pynt med kerner. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 25 minutter.
Smag bollerne mens de er lune – med smør eller ost på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar