torsdag den 20. september 2012

Focaccia med soltørret tomat og oregano




 
Virkelig lækkert brød!

Opskrift på focacciabrød

4 dl lunken vand
14 g salt groft salt
20 g gær
300 g hvedemel
250 g durummel
50 g soltørret tomat
Frisk oregano
Flagesalt
En god olivenolie

  • Rør vand og gær sammen
  • Tilsæt durummel og hvedemel og rør dejen i mindst fem minutter. Dejen er ret våd!
  • Tilsæt til sidst salt og soltørret tomat og ælt dejen i yderligere et minut
  • Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, som lige er blevet penslet med olivenolie
  • Lad dejen hæve i minimum tre timer – til den er dobbelt størrelse
  • Smør den færdig hævede dej med et godt lag olivenolie, stik et par friske kviste oregano i dejen og drys med flagesalt. Tryk til sidst dine fingre dybt ned i dejen, så der kommer huller
  • Bag foccacia brødet nederst i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min til brødet er gyldent og sprødt

  • TIP! Lad brødet køle af på en rist, så undgår du nemlig, at bunden bliver helt blød og gennemfugtet.

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar